L3

 

                                        

                                                         

صفحه اصلي

کاربران

! یاهو

آموزش

دانلود

تماس با ما

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

             درس شماره 3 :: معرفی ويندوز Xp 

 

استفاده از محیط های واسط
همانطور که قبلا اشاره کردیم ویندوز Xp سه محیط واسط کاربر را پشتیبانی میکند . امری که در بین نسخه های ویندوز بی نظیر است . ولی در حقیقت هر کس لازم است فقط با یک محیط واسط کار کند . اغلب کاربران بر این گمان هستند که مایکروسافت محیط واسط ساده ویندوز Xp را برای کاربران مبتدی ابداع کرده است . چرا که بسیاری از قابلیت های ویندوز Xp در آن از نظر ها مخفی شده و تنها به زیر مجموعه کوچک و سهل الاجرایی از ویژگی های معمولی در اختیار نهاده است . اما برای کاربران پیشرفته ای هم که ترجیح میدهند با محیط خلوتی سروکار داشته باشند زمان زیادی را صرفه جویی میکند . یک ویژگی بسیار جالب این است که در محیط واسط ساده پنج یا شش برنامه کاربردی هستند که شما میتوانید به راحتی آن را انتخاب کنید . اگر به گوشه سمت چپ پایین نگاه کنید آیکون All Programs را میبینید که به شما اجازه میدهد به سایر برنامه هایی که نصب کرده اید دسترسی داشته باشید . محیط واسط ساده ، کاربران پیشرفته را نیز به صورت دیگری نیز یاری میدهد . شما را در Control Panel هم برای تشخیص برنامه های کاربردی که اغلب به کار میروند کمک میکند . یک ویژگی جدید در ویندوز Xp که باید آن را به یاد داشته باشید آن است که مرتبا پاکسازی انجام میگیرد . مثلا ممکن است کادر های مختلفی برای برای شما باز شود و از شما برای پاکسازی اجازه بگیرد ! معمولا این امر بی مورد نیست و دلیل آن هم بی مصرف شدن بعضی آیکون ها بوده است . مثلا اگر شما با یک آیکون برای مدت 2 یا 3 هفته کار نکنید .

منوی آغازگر
میخواهم در مورد منوی آغاز گر با شما صحبت کنم. پس بهتر است که نمایی از آن را داشته باشیم .

یک مورد قابل توجه در محیط واسط ویندوز Xp منوی آغاز گر آن است . شکی بالایی که میبینید منوی آغازگر خودم است که مدتی بعد از استفاده میبینید . منوی آغاز گر پیش فرض بسیار ساده است . به تدریج که با برنامه های ویندوز Xp کار میکنید منوی سمت چپ یا برنامه های کار بردی دیگری پر میشود . بهتر است که بعضی ویژگی های آن را برای شما معرفی کنم . در مورد پردازش داده ها باید بگویم که ویندوز Xp همیشه محل داده ها را به ترتیب نزولی قابل دسترس بودن نشان میدهد . فهرست با داده های شخصی آغاز میشود . مانند : My Documents , My Pictures و My Music . بعد از آن داده های محلی به فرم My Computer قرار میگیرد و در پایان به داده های دورتر My Network Places میتوان دست یافت . یک مورد دیگر به نام Control Panal وجود دارد که برای مدیریت برنامه های نصب شده و یا برنامه هایی که نصب خواهید کرد وجود دارد ( در این مورد در آینده صحبت خواهیم کرد ) . سه گزینه به نام های Search , Run , Help and Support هم وجود دارد . کمک و پشتیبانی را قبلا برای شما توضیح داده بودم . تنها گزینه Run ممکن است برای شما نا آشنا باشد . Run شما را میتواند در اجرای بعضی برنامه ها که به طور عادی اجرا نمیشوند یاری رساند . یک نمونه آن ورود به رجیستری ویندوز است که در آینده بیشتر با شما صحبت میکنم . دو آیکون دیگر هم که مشاهده میشود به شرح زیر است : Log Off انتختب هایی که هنگام خروج از سیستم و واگزاری آن به نفر بعد میتوانید انجام دهید نشان میدهد . و اگر بر روی گزینه Turn Off Computer کلیک کنید چند حالت پیش می آید که میتوانید آن را خاموش ، راه اندازی مجدد و یا در حالت خواب در بیاورید .

سفارشی سازی منوی آغازگر
منوی آغاز گر ویندوز Xp سفارشی سازی بالایی دارد . با هم به برسی آن میپردازیم .
اگر بر روی Internet Explorer و یا Outlook Exress کلیک کنید از شما چند سوال خواهد شد که آیا مایل به پاک کردن ، اجرا و یا وارد شدن به تنظیمات این برنامه را دارید . اگر در اطراف منوی آغاز گر راست کلیک کرده و Properties را انتخاب نمایید ، کادر مکالمه Taskbar and Start Menu Properties ظاهر میشود . حالا میتوانید به قسمت Start Menu بروید . و میتوانید در برگه General مشخص کنید که آیکون ها کوچک باشد یا بزرگ ، انازه فهرست منوی آغازگر و بسیاری موارد دیگر را انتخاب کنید . هر گاه Advanced را کلیک کنید شما میتوانید بسیاری از موارد دیگر را نیز در دست خود بگیرید . مثلا اگر وقت زیادی را صرف جستجو روی شبکه میکنید میتوانید Network Connection به منوی آغازگر اضافه کنید . در برگه Advanced میتوانید برای بهبود کارایی نیز کار هایی انجام دهید . مثلا انتخاب کردن Open Submenus on Hover ممکن است در صورتی که میخواهید منوی سطح بالا را ببینید صفحه نمایش را بدون دلیل شلوغ کند . انتخاب Highlight Newly Installed Applications شاید دیدن برنامه های جدید را آسان کند ، ولی اگر مشکی بینایی دارید ممکن است دچار مشکلاتی هم بشوید .
مطالب در مورد چگونگی ویرایش فایل ها بسیار زیاد است که به موقع آنها را برای شما خواهم گفت .
در حال حاضر میخواهم در مورد چند ویژگی دیگر ویندوز Xp با شما صحبت کنم .
گزینه My Network Places بسط پویای مرورگر در خدمت به شبکه میباشد . هنگام کار با My Network Places این مساله را فراموش نکنید که ممکن است همه منابع را با نگاه کردن به نمای سلسله مراتبی نبینید . به خاطر داشته باشید که قاب سمت چپ تنها منابعی را نشان میدهد که حاوی چیزی هستند . مثل دستگاهها و درایو ها . اگر با فایل های Ftp کار کرده باشید ، محل اصلی آن فایل را نشان میدهد .

سطل بازیافت
سطل بازیافت در مرورگر همان کاری را میکند که در روزی انجام میدهد . میتوان چیزی را به داخل آن انداخت ، محتوای آن را بررسی کرد ، آن را خالی کرد و یا فایلی در داخل آن را در محل اولیش بازیابی نمود . یک مورد جالب در مورد سطل بازیافت اینکه نمیتوان فایلی از آن را برای ویرایش باز کزد . گرچه این وضعیت از نظر تیوری فایل حذف شده ، قابل قبول مینماید ، ولی بررسی فایل از نظر اینکه آیا حاوی اطلاعات با ارزشی است و یا اینکه بهتر است کاملآ حذف شود را غیر ممکن میکند .

Briefcase
Briefcase یکی از بهترین ویژگی ویندوز Xp برای کاربرای است که مدام در حرکتند . به کمک آن میتوان هر آنچه را که برای انجام یک پروژه لازم است در یک پوشه قرار داد و آن پوشه را با خود برداشت و درست مثل Briefcase به این طرف و آن طرف برد . حتی اگر کاربر متحرک کامپیوتر نیستید به شما توصیه میکنم که کار با Briefcase را بیاموزید . در منوی موضوعی Briefcase یک انتخاب ویژه تحت عنوان Update All قرار دارد که کاربر را قادر میسازد فایلی را از کپی اصل آن بر روی درایو سخت شبکه به روز رسانی کرده یا یا محتوای اصلاح شده Briefcase را به درایو سخت شبکه بفرستد . نسخه های قبلی ویندوز به طور خود کار فرض میکردند که کاربری که پشتیبان مربوطه را نصب کرده حتمآ Briefcase را بر روی رومیزی خود میخواهد . گرچه ویندوز Xp هم پشتیبان Briefcase را به طور پیش فرض نصب میکند ، ولی آیکون آن را به نمایش در نمی آورد . اما اضافه کردن این آیکون مشکل نیست ; کافی است که بر روی رو میزی خود راست کلیک کرده و سپس از منوی موضوعی New ، Breifcase را انتخاب نمایید . میتوان هر تعداد Breifcase که لازم است روی رومیزی ایجاد کرد ، به شرطی که اسمی آنها با هم فرق داشته باشد . در ضمن شما میتوانید از این ابزار برای توضیع دادن بخش های پروژه خود استفاده کنید .

ماشین حساب
ماشین حساب ویندوز Xp هم از نظر ظاهری و هم از نظر عملکرد مشابه ماشین حسابهای واقعی است . ماشین حساب ابتدایی همان چهار عمل اصلی را انجام میدهد . که بسیاری از مردم هنگام خرید به مغازه میروند یا در خانه مشغول کار های آسانتر هستند آنها را به کار میبرند . میتوان با استفاده از فرمان View گزینه Scientific را انتخاب نموده و ماشین حساب را حرفه ای کرد . دقت کنید که یک ویژگی جدید در این ماشین حساب است . و آن این است که بین هر 3 عدد یک علا مت ( ، ) میگذارد . شما میتوانید با استفاده از فرمان View ، Digital Grouping را فعال یا غیر فعال کنید . واضح است که برنامه ماشین حساب یک برنامه منفرد نیست بلکه همراه با سایر برنامه ها به کار میرود . شما میتوانید حاصل محاسبات خود را کپی کرده و در جاهای دیگر بچسبانید .

برنامه نقاشی
شکل ظاهری این برنامه طی سالها کمی تغییر یافته است . در سمت چپ ابزارهای طراحی و در سمت و در پایین رنگها قرار دارد . کار با این برنامه آسان است زیرا فقط چند فرمان طراحی دارد . منوی Edit حاوی فرمان هایی برای انتخاب تصویر ، کپی تصویر انتخاب شده و چسباندن تصویر را دارد . قدیمیترین نسخه های برنامه نقاشی هر دو نوع فایل PCX ، BMP را پشتیبانی میکردند . ولی مایکروسافت پشتیبانی از PCX را به دلیل نا سازگاری با نسخه های مختلف مشخصه PCX مدتی پیش متوقف کرد . به این ترتیب تا قبل از نسخه های فعلی ویندوز تنها BMP توسط برنامه نقاشی پشتیبانی میشد . برنامه نقاش ویندوز Xp فرمتهای BMP , DIB , GIF , ICO , JPEG , PNG , TIF را پشتیبانی میکند .

محافظ صفحه نمایش
بازار محافظان صفحه نمایش هنوز هم داغ است و برخی کاربران ویندوز به خرید گسترده صفحه نمایش میپردازند . محافظان صفحه را میتوان به فراوانی در مغازه ها و سرویس های بر خط یافت . استفاده از محافظ صفحه احتمالآ فقط در صورتی لازم است که سیستم قدیمی باشد . و در غیر این صورت فقط جالب است . وب سایت http://www.ratloaf.com انواع محافظان صفحه را به ترتیب الفبایی از A تا Z در اختیار میگذارد . در دفعات بعدی بیشتر در این مورد و تنظیمات آن با هم صحبت میکنیم .

 

 

<<< Back

   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

كليه حقوق , مربوط به سايت وحيد آنلاين مي باشد. و در هنگام استفاده از مقاله , عكس , برنامه و.. از اين سايت ذكر منبع الزامي است