L4

 

                                        

                                                         

صفحه اصلي

کاربران

! یاهو

آموزش

دانلود

تماس با ما

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

       درس شماره 4 :: مراحل راه اندازی يک تجارت الکترونيک از نوع B2C

 

پس از بررسی انواع تجارت الکترونيک و مزايای آن نوبت به چگونگی و مراحل راه اندازی يک تجارت الکترونيک از نوع B2C می رسد. دليل مطرح کردن تجارتB2C به اين خاطر است که اين نوع تجارت را هرشخصی می تواند راه اندازی کند و مسلما برای کليه عزيزان مفيد خواهد بود ولی تجارت از نوع ديگر به عنوان مثال B2B مستلزم هزينه بسيار بالا و محدود به شرکتها با يکديگر يا توليد کنندگان می باشد.

فرآیند تجارت الکترونیک از شش مرحله تشکیل شده است.
مرحله اول بررسی (Cataloging) است. در این مرحله خریدار محصول مورد نظر خود را در سايتهای مربوطه بررسی می کند.پس از اين مرحله خريدار با فروشندگان مختلف راجع به پارامترهايی مثل قيمت٬ نوع ٬ زمان تحويل ٬ خدمات پس از فروش ٬نحوه پرداخت و غيره مذاکره (Negotiation) می کند ويک فروشنده را انتخاب می کند.بعد از مذاکره بين خريدار و فروشنده قرارداد (Contracting) بسته می شود.اکنون نوبت پرداخت است.خريدار پول محصول خريداری شده را به فروشنده پرداخت(Payment) می کند.پس از پرداخت محصول خريداری شده به خريدار تحويل (Delivery) داده می شود.در نهايت فروشنده با خدمات پس از فروش (After sale support) از محصول خود حمايت می کند.
برای راه اندازی یک تجارت الکترونیک می بایست مراحل زیر را دنبال کرد:
Domain.1 و ثبت آن
2.طراحی و ساخت سايت
3.اجاره فضا بر روی اينترنت(Host)
4.پرداخت الکترونيکی
5.تأمين امنيت سايت
6.بازاريابی ،تبليغ و جذب مشتری
7.بررسی و تحليل کارايی سايت
حال به بررسی هر يک از اين مراحل به طور کامل می پردازيم.

Domain.1 و ثبت آن
اولين گام در راه اندازی يک سايت تجارت الکترونيک انتخاب و ثبت ، نام آن است.طی اين مرحله صاحب سايت يک نام برای سايت خود اختصاص داده و آن را در شبکه اينترنت ثبت می کند. اين نام در واقع آدرس سايت بر روی اينترنت است که در قالبی مشابهwww.storename.com به مشتريان معرفی می شود.انتخاب نام سايت از اهميت بالايی بر خوردار است و بايد نمايانگر نوع کالاها و خدماتی باشد که توسط سايت عرضه می شود.در عين حال بايد ساده و کوتاه باشد تا به راحتی در ذهن مشتريان جای گيرد.
از آنجا که بايد نام انتخاب شده در شبکه اينترنت يکتا باشد ، لذا بهتر است که ثبت آن در اولين فرصت صورت گيرد.
سايتهای مختلفی همچون http://www.onlinenic.com/و http://www.register.com/ بر روی اينترنت وجود دارند که اين امکان را به صاحبان سايتها می دهند تا تعيين کنند آيا نام انتخابی آنها قبلاً ثبت شده است يا خير.

برای اين کار وارد سايت شده و در قسمت Whois نام مورد نظر خود را وارد کرده و دکمه مربوطه را کليک کنيد.برای ثبت کردن نام خود در صورتی که دارای کارت اعتباری بين المللی باشيد می توانيد بر روی همان سايت نام خود را ثبت کنيد در غير اين صورت با مراجه شرکتهای ارائه دهنده خدمات اينترنتی می توانيد نام خود را ثبت کنيد.در اين صورت توجه داشته باشيد که در ازاء ثبت نام خود می بايست يک Control Panel دريافت کنيد.
آدرسهای اينترنتی دارای پسوندهای مختلفی می باشند که نسبت به موضوع سايت انتخاب می شوند.
بعضی از اين پسوندها عبارتند از:

Com تجاری Commercial
Net شبکه ای Network
Org سازمانی Organization
Gov دولتی Government
Biz تجاری Business
Info اطلاع رسانی Information

سايتهای تجارت الکترونيک Biz يا Comمی باشند.

در درس آينده مباحث طراحی و ساخت سايت را آغاز خواهيم کرد.



 

 

<<< Back

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

كليه حقوق , مربوط به سايت وحيد آنلاين مي باشد. و در هنگام استفاده از مقاله , عكس , برنامه و.. از اين سايت ذكر منبع الزامي است