sisco

 

                                        

                                                         

صفحه اصلي

کاربران

! یاهو

آموزش

دانلود

تماس با ما

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

 ...::...مسیریابهای سیسکو ( قسمت اول )...::...

 

تاریخچه مسیریابهای سیسکو:
تا قبل از سال 1984 هیچراه مشخص برای هدایت هوشمند اطلاعات بین شبکه ها وجود نداشت. اگرچه روشهای سوئیچ بسته – packet switching – بود ولی شبکه های کامپیوتری جدید و پروتکلهایی مثل tcp/ip به چیز بهتر نیاز داشتد.در آن زمان کامپیوترهای شخصی وجود نداشت و یک شبکه کامپیوتری از 5 یا 6 کامپیوتر mainframe بزرگ با حدود 10 ترمینال در هر کدام تشکیل می شد. این کامپیوترها که به همراه ترمینالهایشان در یک فضای جغرافیایی محدود محصور بودند، به کابلهای طولانی و اتصالات متعدد نیاز نداشتند. یک شبکه با 6 کامپیوتر و جمعا 60 ترمینال فقط به 6 اتصال شبکه نیاز داشتکه معمولا در یک جا بودند.
برقراری ارتباط بین کامپیوترهای راه دور نیز توسط شبکه های سوئیچ بسته انجام می شد...پس از آنکه pc به عنوان یک کامپیوتر کوچک و باحال! پذیرقته شد، مشکلات دیگری در ست شد. قبلا 60 کاربر با 6 کامپیوتر mainframe جمعا به 6 اتصال شبکه ای نیاز داشتند در حالیکه اگر بنا بود 60 کامپیوتر pc به هم وصل شود باید 60 اتصال باشه! یادت باشه که pc یک کامپیوتر مستقل محسوب می شود و همانند یک کامپوتر mainframe به اتصال مستقیم باکانال اصلی شبکه احتیاج دارد. مثلا اگر تکنولوژی برقراری ارتباط بین کامپیوترها مبتنی بر توپولوژی حلقه (Ring) باشد، اتصال 60 کامپیوتر pc (وآنهم با پهنای باند 4Mbps ) کارایی شبکه را پایین می آره.البته قبل از کامپیوترهای شخصی، تکنولوژی شبکه حلقه (Ring) و شبکه اترنت ابداع شده بود و برای اتصال کامپوترهای mainframe به کار می رفت.
وقتی یک شبکه محلی بیش از حد معمول گسترش پیدا کند 2 مشکل عمده هست:
1. تمام کامپیوترهای متصل به یک شبکه محلی باید همگی از یک سخت اقزار و پروتکل واحد و مشابه استفاده کنند و همه ip منحصر به فرد داشته باشند.
2. افزایش تعداد کامپیوترها و ابزارهای متصل به کانال واحد، کارائی شبکه را به شدت کاهش خواهد داد.
پس از ظهور pc و استقبال چشمگیر از این پدیده که نتیجه مستقیم قیمت ارزان و قابلیت بالای آن بود، متخصصین شبکه و صاحبان صنایع به ساخت مسیریاب برای اتصال شبکه های کوچک و محلی ترغیب شدند. بدین ترتیب می شد تا شبکه های محلی کوچک و با راندمان بالا طراحی و پیاده کرد و ارتباط مابین آنها را از طریق مسیریاب برقرارنمود.
بااستفاده از مسیریاب دیگر لازم نبود که همه ماشینهای شبکه از سخت افزار، نرم افزار و پروتکل ارتباطی یکسان استفاده کنند.با ابداع مسیریاب مفهوم "محیط باز-open-Envirment" و "شبکه باز-open-Network" عینیت یافت:
"اتصال شبکه های گوناگون با نرم افزار و سخت افزار متفاوت به یکدیگر و امکان تبادل اطلاعات."
شبکه های کوچک محلی، کارآمد تر و قابل مدیریت تر هستند.پس می شود یک شبکه بزرگ را به چند شبکه کوچک شکست و با استفاده از مسیریاب ارتباط آنها را برقرار ساخت.

مسیریابی و اینترنت

یکی از مهمترین نوآوریهایفنی عصر جدید اینترنت یوده است. شبکه ای که به منظور بر قراری ارتباط بین تاسیسات نظامی آمریکا و آنهم در قالب یک طرح تحقیقاتی آغاز شد، امروزه به یک صنعت میلیاردی تبدیل شده.
در روزهای اولیه از عمر اینترنت عملکرد مسیریاب ساده تعریف شده بود. این مسیریابها وظیفه داشتند تا داده ها را به سریعترین و کارامدترین روش از یک سیستم به سیستم دیگر هدایت کنند.
مسیریاب های مدرن سیسکو می توانند از فرآیند NAT (Network Address Translation) ، غربال سازی بسته ها (Packet Filtering) پشتیبانی کنند یا بصورت یک دیوار آتش جلوی دسترسی غیر مجاز به شبکه را بگیرند و امکان اتصال از راه دوربه شبکه را فراهم نماید.

خوب بیایید یه کم به عملکردهای سیسکو نگاهی بیاندازیم. اولین موقعیتی که ممکن است یک کاربر با مسیریاب سیسکو مواجه شود، در خلال مرحله ورود به شبکه (Login) است، بالاخص اگر ارتباط از طریق خطوط با پهنای باند بالا با اینترنت باشد.

نکته:
مسیریابهای سیسکو می توانند با انواع مختلف کارتهای واسط شبکه کار کنند. از کارتهای WAN مثل ISDN, DSL و خطوط T1 گرفته تا کارتهای شبکه محلی مثل اترنت و Token Ring . بدین ترتیب یک مسیر یاب سیسکو می تواند به چندین رسانه انتقال Media)) متصل شود و با آنها کار کند. لذا اولین نقطه تماس یک کاربر با ISP یک مسیر یاب سیسکو است که به دیوار آتش مجهز است. در هر ISP برای جلوگیری از دسترسی غیر مجاز به شبکه یک ابزار احراز هویت در شبکه (Authentication Device) وجود دارد. که دیوار آتش ممکن است قبل یا بعد از این ابزار باشد.

در بسیاری از ISP ها یک مسیر یاب سیسکو در بیرونی ترین مرز شبکه قرار می گیرد یعنی ارتباط با ماشینهای شبکه فقط از طریق این مسیریاب ممکن است.

نکته:
منظورم از مسیریاب مرزی در متن بالا نقطه ای است که کاربران از آن طریق به شبکه متصل می شوند.

 

 

    منبع : www.crouz.com

<<< Back

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

كليه حقوق , مربوط به سايت وحيد آنلاين مي باشد. و در هنگام استفاده از مقاله , عكس , برنامه و.. از اين سايت ذكر منبع الزامي است