Linux2

 

                                        

                                                         

صفحه اصلي

کاربران

! یاهو

آموزش

دانلود

تماس با ما

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

    Linux RedHat 9.0   

 

آموزش لينوکس : قسمت دوم شروع عملی نصب لينوکس. 

    
اگر درس جلسه قبل را به صورت عمل انجام داده باشين اکنون شما فضای لازم برای نصب لينوکس را در اختيار داريد کامپيوتر را مجداداْ راه اندازی کرده و به بايوس کامپيوتر خود برويد و حالت بوت Boot  شدن سيستم خود را از ديسکت Floopy به سی‌دی ‌رام CD-Rom  تغيير دهيد و دکمه F10 را بفشاريد تا تغييرات ذخيره گردد اکنون سيستم را مجداداْ راه‌اندازی کنيد و سی‌دی شماره يک  Linux RedHat را در سی‌دی رام قرار دهيد پس از بالا آمدن سيستم اکنون نوبت شماست تا انتخاب اول را انجام دهيد . با باز شدن پنجره CD found ميتوان درو انتخاب انجام داد انتخاب اول گينه تست اسن که با اين انتخاب سی‌دی‌ها تست ميشوند و با انتخاب گزينه Skin مينوانيد اقدام به نصب لينوکس کنيد در اين مرحله پنجره اوليه ظاهر ميشود اينتر را فشار دهيد تا سيستم اقدام به شناسايی اوليه سخت افزارها کند پس از اتمام اين مرحله پنجره خوش‌آمدگويی ظاهر ميگردد روی Next کليک کنيد تا عمليات نصب آغاز گردد در اين مرحله پنجره‌ای ظاهر ميگردد که به شما اختيار ميدهد تا زبان سيستم را انتخاب کنيد در لينوکس در حال حاضر زبان فارسی وجود ندارد پس شما بايستی از زبانهای ديگر استفاده کنيد مثلاْ زبان انگليسی يا ترکی عثمانی (استانبولی) و يا حتی در صورت تمايل ميتوانيد از زبان چينی يا ژاپنی استفاده کنيد پس از انتخاب زبان موورد تمايل خود روی Next کليک کنيد .

پنجره Keyword Configuaration باز ميشود که در اين صفحه بايستی پيکربندی صفحه کليد را انتخاب کنيد که البته لينوکس قدرتمند خود به صورت اتوماتيک اين کار را ميکند و در عين حال به شما اختيار عمل ميدهد که در صورت تمايل آنرا تغر دهيد و بهتر است که تغيری اعمال نکنيد و روی Next کليک کنيد .

در اين مرحله پنجره Mous Configuaration باز ميگردد و باز هم خود لينوکس به صورت اتوماتيک انتخاب خود را انجام ميدهد و باز هم به شما اختيار تام و تمام ميدهد که انتخاب ديگری انجام دهيد که بهترر آن است که تغييری اعمال نکنيد خوب به خاطر مبارک بسپاريد که اعمال تغييرات زمانی مناسب است که مثلاْ شما از يک ماوس پيشرفته و مدل جديد استفاده ميکنيد و لينوکس احياناْ از شناسايی آن ناتوان بوده و يا اينکه لينوکس شناسايی خود را نانجام داده ولی شما با دانش سخت افزارها آشنايی داريد و ميخواهيد تغيراتی جهت بهبود کار بدهيد .با زدن Next به مرحله بعدی ميرويم .

در اين مرحله پنجره Installation ظاهر ميگردد که به شما حق چهار نوع انتخاب ميدهد چهار گزينه در اختيار شماست که تعين کنيد که چه مدلی از لينوکس را ميخواهيد روی کامپيوتر خود داشته باشيد اين چهار گزينه عبارتند از Workstation , Personal Desktop , server , Custom  در اين بين ما ميخواهيم گزينه اول يعنی Workstation را نصب کنيم چون مابقی گزينه‌ها برای کسانی که تازه‌کار هسنتد مناسب نيست اين علت‌ها را بعداْ برايتان شرح خواهم داد پس روی گزينه اول کليک کرده و سپس روی Next کليک کنيد .

اکنون وارد مرحله مهمی ميشوم که بايستی نحوه پارتيشن بندی سيستم انتخاباتی مناسب انجام دهيم مسلماض شما تا کنون در مورد پارتيشن بندی لينوکس کاری نکرده‌ايد و همانطور که قبلاْ هم گفتم من قصد آموزش نصب لينوکس را به آسانترين شيوه ممکن دارم پس روی گزينه اول يعنی Automaticlly Partation کليک کرده و سپس روی Next کليک کنيد .

اکنون شما وارد پنجره Automatclly paratation  ميشويد اين مرحله بسيار مهم و در عين حال اندکی خطرناک ميباشد در اين مرحله شما سه گزينه برای انتخاب داريد ما گزينه سوم را انتخاب ميکنيم اما قبل از اين کار ميخواهم در مورد هر گزينه و خواص آنها اندکی شرح دهم .

الف - گزينه Remove all Linux partations on this system  : با زدن اين گزينه و انتخاب آن کليه پارتيشن‌ها ويندوز بدون تغير و دست نخورده ميمانند ولی همه پارتيشن‌های لينوکس پاک ميگردند اين گزينه برای کسانی تهيه شده که قبلاْ روی سيستم خود از نسخه‌های ديگر لينوکس استفاده ميکرده‌اند و اکنون ميخواهند نسخه جديد را نصب کنند . پس شما با اين گزينه کاری نداريد چون بار اولی است که ميخواهيد لينوکس را نصب کنيد .

ب - گزينه Remove all partations on this system  : اين گزينه فوق العاده خطرناک است چون هارد ديسک را به طور کامل پاک ميکند چه فابل‌های ويندوز و چه فايل‌های هر سيستم عامل ديگری از لينوکس گرفته تا ليندوز و سولاريس کاملاْ پاک ميگردند . 

ج- گزينه Keep all patations and use Existing free Space : با انتخاب اين گزينه هيچ فايل و فولدری پاک نميشود و همه فابل‌ها و فولدرها کاملاْ حفظ ميگردند و برای نصب لينوکس از فضای خالی هارد استفاده ميگردد . با استفاده از اين گزينه ميتوان دو سيستم عامل را همزمان بر روی کامپيوتر خود داشته باشيم مثلاْ لينوکس و ويندوز با هم که من خود از دو سيستم عامل لينوکس و ويندوز ۲۰۰۰ استفاده ميکنم برای اين کار اول بايستی ويندوز را نصب کرده باشيم سپس اقدام به نصب لينوکس کنيم همانطور که قبلاْ هم گفتم ما اين گزينه را انتخاب کرده و سپس روی Next کليک ميکنيم .

در اين مرحله وارد پنجره Boot loader  configuaration  ميشويم در اينجاست که ما ميتوانيم انتخاب کينيم که هنگامی که کامپيوترمان را روشن ميکنيم کدام سيستم عامل بالا بيايد در صورتی که Dos  را انتخاب کنيم سيستم با ويندوز شروع به کار ميکند و در صورتی که Linux را انتخاب کنيم شروع کار ما با لينوکس خواهد بود البته سيستم به مدت ۱۰ ثانيه به ما فرصت ميدهد که سيستم عامل مورد نظرمان را انتخاب کنيم که اگر در اين ۱۰ ثانيه هيچ انتخابی صورت نگيرد سيستم به صورت اتوماتيک در يکی از آنها که قبلاْ در اين قسمت انتخاب شده شروع به کار ميکند مثلاْ من خود Dos  را انتخاب کرده‌ام که اگر سيستم را روشن کنم و بهد از ۱۰ ثانيه مهلت هيچ انتخابی نداشته باشم کامپيوتر خود به صورت اتوماتيک در ويندوز راه اندازی ميگردد درست مثل زمانی که شما دو ويندوز روی سيستم خود داريد اما انجا به شما ۳۰ ثانيه مهلت داده ميشود و فرق ديگری که هست محيط انتخاب سيستم عامل در لينوکس بسيار زيباتر ايت تا در ويندوز . اکنون پس از انتخاب خود روی Next کليک کنيد.

 دراين مرحله پنجره Time Zone Selectio باز ميشود برای تنظيم ساعت کامپيوتر خود بايستی روی يکی از شهرهای نزديک خود کليک کنيد که برای ما که  در ايران هستيم تهران بهترين انتخاب است البته ميتوانيد هر شهر ديگری را که دوست داريد انتخاب کنيد . اکنون Next را بزنيد .

اکنون پنجره Set Root Password باز ميشود يک کلمه رمز انتخاب کنيد و آنرا در کادرهای Root password , confirm text وارد کنيد اين کلمه بسيار مهم است و نبايستی از ۶ حرف کمتر باشد آنرا بايستی هميشه به خاطر بسپاريد چون هر زمانی که بخواهيد هر تغييری در سيستم بدهيد و يا با غايل‌های سيستمی سر و کار داشته باشيد بايستی ايت کلمه رمز را وارد کنيد ، اکنون روی Next کليک کنيد .

در ايم مرحله وارد پنجره Workstation Defaults ميشويد روی گزينه Customize کليک کنيد و در پنجره‌ای که تحت عنوان Package Grup selection باز ميشود همه‌ء گزينه‌های موجود را انتخاب کنيد تا با اين کار لينوکس شما با همه امکانات موجود نصب گردد سپس روی Next کليک کنيد .

اکنون شما در اين مرحله از کار وارد پنجره‌ای تحت عنوان About to Install ميشويد تا کنون هارد ديسک شما هيچ گونه تغييری نکرده اگر هنوز نسبت به لينوکس ترديد داريد و اگر پشيمان هستيد ميتوانيد از اين فرصت برای Cansel کردن استفاده کنيد اما اگر مصمم به نصب لينوکس هستيد ميتوانيد روی Next کليک کنيد تا اطلاعات ثبت گردد .

اکنون پنجره Installer باز ميشود و نصب لينوکس آغز ميگردد پس از پايان نصب هر سی‌دی آن سی‌دی از خارج و از شما خواسته ميشود تا سی‌دی بعدی را وارد کنيد زمان نصب بسته به مدل و نوع کامپيوتر‌ا فرق ميکنند پس عجله نکنيد .

پارتيشن بندی و همه کارها به صورت اتوماتيک انجام ميگيرد سپس از شما پرسيده ميشود که آيا مايل به ساختن ديسکت راه‌انداز هستيد يا خير به ميل خود يکی را انتخاب کنيد من خود خير را انتخاب ميکنم چون بعداْ هم ميتوان اين کار را انجام داد بعد از اتمام کار همه سی‌دی‌ها و فلاپی‌ها را خارج کرده و سپس کامپيوتر را مجداداْ راه‌اندازی کنيد پس از راه‌اندازی Delete را بزنيد تا به بايوس برويد و و حالت بوت رااز سی‌دی‌رام به فلاپی برگردانيد و F10 را بزنيد تا تغييرات ثبت گردند کامپيوتر راه‌انازی شده سپس به شما ۱۰ ثانيه مهلت انتخاب يکی از دو سيستم عامل لينوکس و ويندوز را ميدهد اگر رویDos  اينتر کنيد وارد ويندوز ميگرديد و اگر روی Linux اينتر کنيد وارد لينوکس ميشويد وقتی که برای بار اول وارد لينوکس ميشويد از شما User name و password  خواسته ميشود توجه کنيد که يک يوزر نيم و پسورد مناسب انتخاب کنيد البته خوب به خاطر بسپاريد که اين پسورد با Root password بايستی فرق کنيد چون اين برای ورود به لينوکس است و Root password برای اجازه تغيير دادن در فابل‌ها و برنامه‌های سيستمی اين يکی را نيز بايستی خوب به خاطر بسپاريد چون از اين به بعد هر بار که وارد لينوکس شويد از شما سوال ميگردد و در صورتی که يوزرنيم و پسورد را فراموش کنيد نميتوانيد وارد گرديد .

نکته ديگری که ممکن است شما را کمی نگران کند نح.ه بالا آمدن لينوکس هنگامی که روی لينوکس اينتر ميکنيد و وارد آن ميشويد يکسری نوشته يه نمايش در می‌آيد که ممکن است تازه‌کارها را کمی نگران کند اما جای هيچ نگرانی نيست چون هر بار که لينوکس بالا می‌آيد خود به صورت اتوماتيک شروع به جستجوی ابزارهايی نظير مودم ، اسکنر ، پرينتر و ... ميکند و در صورت اضافه شدن و يا کم شدن آنها را شناسايی ميکند .

 

 

<<< Back

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

كليه حقوق , مربوط به سايت وحيد آنلاين مي باشد. و در هنگام استفاده از مقاله , عكس , برنامه و.. از اين سايت ذكر منبع الزامي است