Linux1

 

                                        

                                                         

صفحه اصلي

کاربران

! یاهو

آموزش

دانلود

تماس با ما

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

  

    Linux RedHat 9.0   

 

آموزش لينوکس . قسمت اول آماده سازی سيستم جهت نصب .

مقدمه : حتماْ تا حالا اسم لينوکس ،   Suse و يا RedHat  به گوشتان خورده باشد و شايد تا حدودی با آنها هم آشنايی داشته باشيد اما من در اين سری از درسها قصد دارم نحوه نصب و استفاده از پرطرفدارترين و بهترين نسخه لينوکس يعنی RedHat 9.0 را برای شما عزيزان شرح دهم به همين خاطر چنانچه با اين سيستم عامل سروکار داشته‌ايد بهتر از خواندن اين مطالب خودداری کنيد چون اين مطالب برای  استفاده کسانی است که ميخواهند برای بار اول با اين سيستم کار کنند و تا به حال با اين سيستم عامل سر و کار نداشته‌اند . متاسفانه در بسياری از وب سايت و وبلاگهايی که در مورد اين سيستم مطالبی وجود دارد مطالب آنقدر در سطح بالا هستند که کسانی که هرگز با آن کار نکرده‌اند دچار سردرگمی شده و چه بسا که از آموزش و نصب آن منصرف ميگردند من در اين سلسله مطالب قصد دارم تا به ساده‌ترين روش ممکن شما را نصب و کار کردن با اين سيستم عامل آسنا کنم دوستان عزيز چنانچه در ادامه اين مباحث و در هر جايی احساس کرديد که با مشکل مواجه شده‌ايد ميتوانيد از طريق قسمت پيامها سوالات خود را مطرح کنيد چنانچه در ياهو مسنجر به صورت آفلاين پيام و سوال خود را مطرح کنيد احتمال بسيار زيادی وجود دارد که من آنرا فراموش کنم به همين دليل از شما ميخواهم که از طريق قسمت پيامهای وبلاگ سوالات خود را مطرح کنيد .قبل از هر کاری شما بايستی سی‌دی‌های لينوکس رد هت ورژن  ۹  RedHat 9.0 را تهيه کنيد  بله درسته اين سيستم عامل بر خلاف ويندوز که در يک سی‌دی عرضه ميگردد در سه سی‌دی ارائه شده است قبل از خريد بهتره که بگم در صورت امکان اورجينال بخريد و در صورتی که کپی آنرا تهيه ميکنيد با فروشنده قرار بگذاريد که در صورتيکه هر کدام از سی‌دی‌ها مشکل داشت آنرا برای شما عوض کند .

اکنون وقت آنست که شما خود را برای پارتيشن بندی آماده کنيد اما چون مطمئن هستم خيلی‌ها با اين کار آشنايی ندارن و يا اينکه انواع فرمت‌ها رو نميشناسن اول در مورد انواع فرمت‌ها صحبت ميکنم تا کمی شما رو با اونها آشنا کنم . قبل از هر چيزی بگم که فرمت کردن يعنی تغير دادن ترکيب و شکل يک پارتيشن که همون درايوه که معمولاْ اين عمل باعث پاک شدن همه محتويات آن درايو ميگردد اما وقتی ما ميگيم فرمت منظور نحوه پيکر بندی يک درايوه در سيستم‌های ويندوز ما از چند فرمت مختلف استفاده ميکنيم فرمت‌های مورد استفاده در ويندوز عبارتند از FAT , FAT32 , NTFS  فرمت NTFSتوسط ويندوزهايی به هسته NT مورد استفاده قرار ميگرند مثلاْ در ويندوزهای XP , WIN 2000(NT 5.0) , NT 4.0 و ...  در اين ويندوزها برای استفاده از حداکثر اختيارات بايستی حداقل يک درايو از اين نوع داشته باشيم هر چند که ويندوزهای NT ميتوانند از بقيه فرمت‌ها نيز استفاده کنند  . در ويندوزهای باستانی مثل ME,win98, win95,3.1 نيز ما فقط ميتوانيم از فرمتهای FAT , FAT32  استفاده کنيم .  به هر حال در وينوزهای باستانی شما نميتوانيد درايوهايی با فرمت NTFS رو ببينيد چه برسه به اينکه از اون هم استفاده کنين اين مورد به وضوح در کامپيوترهايی که دارای دو سيستم عامل ويندوزهستند قابل مشاهده است کافيه که ويندوز ۹۸ و ۲۰۰۰ يا ايکس پی رو با هم داشته باشين و در ويندوز ۲۰۰۰ يا ايکس پی از فرمت NTFS استفاده کرده باشين . 

اکنون نوبت به اين ميرسه که شما رو با انواع فرمت و برخی خواص اونها آشنا کنم .

FAT : اين فرمت مخصوص استفاده سيستم عاملهای داس طراحی شد و توسط سيستم عاملهای xp , win 2000 , NT 4.0 , ME , win 98 , win 65 , win 3.1 قابل استفاده ميباشد . 

FAT 32 : با ارائه ويندوزهای ۹۵ و ۹۸ ( سوراخ بزرگ ) توسط مايکروسافت اين فرمت هم ارائه شد اين فرمت در کليه سيستم عاملهای شرکت مايکروسافت به غير از داس قابل استفاده است . 

NTFS : اين فرمت يکی از بزرگترين تحولها در مايکروسافت بود که همراه ويندوز NT ارائه شد اين فرمت فقط برای ورژن‌های بالاتر از NT 4.0  قابل استفاده ميباشد يعنی ويندوز ۲۰۰۰ و اکس پی و ويندوز ۲۰۰۳ . 

اما شايد بتوان گفت که تغيير permisionها بزرگترين تحول نسبت به FAT32 بود permision به معنی اجازه دسترسی است که من در اينجا از آن به عنوان مجوز ياد ميکنم مجوزها تعين ميکنند که يک کاربر که به سيستم متصل است در چه حدی ميتواند با فايل‌های يک فولدر کار کند البته بايد اين نکته را هم مد نظر قرار داد که مجوز‌ها بسته به ورژن متغير هستند . در مورد مجوزها بعداْ توضيحات بيشتری ميدم .

جالبه که بدونين در لينوکس ما از هيچ يک از اين فرمت‌ها استفاده نميکنيم بلکه از فرمت‌های اختصاصی لينوکس استفاده ميکنيم مثل : Swap , Ext2 , Ext3 و .... به دليل عدم آشنايی شما با اين فرمتها ما از بحث کردن در مورد نحوه پارتيشن بندی دستی در اين مورد خود داری ميکنيم.

شروع کار :   

برای شروع کار ابتدا يکی از درايوهايتان را خالی کنيد و اطلاعات موجود در آنرا به ديگر درايوها منتقل کنيد توجه کنيد که حجم اين درايو نبايستی از ۴ مگا بايت کمتر باشد البته بهتر آنست که از ۶ مگا بايت بيشتر باشد و بهتر آنست که درايو آخر را به اين کار اختصاص دهيد . تا اينجا شما گام اول را برداشته‌ايد .

گام دوم : روی start کليک کرده و از program به Accessoris  برويد و از آنجا به قسمت system tools  برويد و اکنون روی گزينهDisk Defragmenter  کليک کنيد در پنجره‌ای که باز ميشود روی اولين درايو کليک کنيد و سپس دکمه Defragment کليک کيد تا به صورت اتوماتيک فضاهای موجود در اين درايو بهينه‌سازی گردند .و سپس پس از پايان اين کار اين عمل را در مورد ديگر درايوها تکرار کنيد .

توجه : خوب به خاطر مبارک بسپاريد که حتی اگر Linux  را نصب نميکنيد و فقط از ويندوز استفاده ميکنيد هر ۱۴ روز بايستی اين عمل را تکرار کنيد اين عمل مثل مرتب کردن و  گردگيری اتاقتان است .

گام سوم : اکنون شما بايستی نرم افزار پارتيشن مجيک Partation Magic را نصب کنيد البته ميتوانيد در صورت آشنايی با عمل Fdisk اين عمل را انجام دهيد اما ساده‌ترين راه برای شما عزيزان استفاده از نرم‌افزار Partation Magic 7.0 و يا ورژن‌های بالاتر است پس از نصب اين نرم‌افزار از طريق start به program رفته و از آنجا به قسمت PowerQuest Partation رفته و از آنجا گزينه هفتم يعنی PartationMagic Program 7.0 را انتخاب کنيد در پنجره‌ای که باز ميشود روی درايوی که آنرا خالی کرده‌ايد کليک کنيد و در قسمت Operation کليک کنيد و گزينه Delete  را انتخاب کنيد سپس کامپيوتر خود را دوباره راه اندازی کنيد اکنونن پس از راه اندازی کردن شما فضای مورد نياز برای نصب لينوکس را در اختيار داريد .......... بقيه مطلب در درس بعدی.......... 

 

<<< Back

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

كليه حقوق , مربوط به سايت وحيد آنلاين مي باشد. و در هنگام استفاده از مقاله , عكس , برنامه و.. از اين سايت ذكر منبع الزامي است